Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.04.2008 02:22 - 10-те най-безполезни изобретения на всички времена
Автор: lubima Категория: Други   
Прочетен: 900 Коментари: 0 Гласове:
0




Английски журналисти от вестник The Times публикуваха рейтинг на 10-те най-безполезни изобретения, създавани през последните няколко години. За да съставят каталога, те са изследвали патентни архиви от средата на 19-ти век до наши дни.

Десето място заема възглавница за задни части. Заявката за патент е била направена през 1993 год. Британския изобретател Майкъл Бейли е иска да решил проблема с каузалното сядане. Казано с други думи, да може човек по всяко време да си поседне когато му се наложи.

На 9-то място е вилица с таймер. Искане за патент е било подадено през 1995 год в САЩ. Целта на таймера била да подскаже на човека, който я използва кога да престане да дъвче и кога да премине към следващата хапка. Приспособлението имало и малка мигаща лампичка. Автори на това изобретени са американците Никол Дюбас и Спрингфийлд Сюзан.

8-мо място се присъжда за т.н „ръкавица за влюбени”, патентована през 1990 год. Целта е двамата влюбени да могат спокойно да се държат за ръце без риск да им замръзнат ръцете. Изобретението на Тери Кинг представлява..ами сдвоена ръкавица с два коплекта пръсти.

На следващо място е заглушител за глътки. Сложността на това изобретение е толкова пословична, че даже не си струва да се опитваме да го разберем. Достатъчно е само да знаем, че то е включвало малък микрофон и екран, който показвал силата на звука и съответно причинявал неудобство на преглъщащия.

На 6-то място е сутиен, който може да се пълни с вода. Патента е биз издаден през 1988 год. Според гениалния изобретател Джеймс Моро, подемната сила на водата повдига гърдите и ги прави да изглеждат по-привлекателни. За тези, които не искали да парадират с продукта е била пусната и прозрачна версия.

На 5-то място е защитен калъф за мустаци и устни. Приспособлението е било патентовано пред 1912 год от някой си Фриц Бодиш от Великобритания. В най-общи линии, калъфа представлявал хартиен кръг, пропит с антисептичен разтвор. Как точно е работило приспособлението не се знае. Ясно е само, че е било крайно неудобно и вероятно неефективно.

4-то място печели необичаен метод за съхранение на мъртъвци патентован през 1903 год. Някой си Харкимер Карковски от Ню-Йорк решил, че ако сложиш трупа в херметически затворена капсула, която на свой ред е затворена в прозрачен стъклен конус, тялото ще запази непокътнато с хилядолетия. Имало и опция само за главата, в случай, че ковчегът заема много място.

Бронзовия медал се присъжда на балон, който се придвижва с птича сила. Патентован е през 1887. Според изобретателя, за да работи приспособлението е необходи само да вземеш един орел, да го вържиш за балона и да насочиш клюна му в желаното направление. Това, което не е отчел, че дивите птици не се поддават на дресировка.

Среброто принадлежи на хитроумен будилник оборудван с малко чукче, което се спускало върху главата на спящия когато алармата звънне. При падането, той нанася слаб удар, който е достатъчен да го събуди. Изобретението е патентовано през 1883 год.

Златен медал и първо място за най-малоумно и безполезно изобретение на всички времена се присъжда на....пушкоплуга. Точно така – пушко-плуг! Патентован е през 1862 год. Целта е да можеш лесно да утрепеш някой човек докато си ореш задния двор. Това не е било много откачено през онези времена на партизански войни и прочее, но все пак...егати!


Тагове:   най,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lubima
Категория: Регионални
Прочетен: 1973761
Постинги: 495
Коментари: 2437
Гласове: 18575
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930