Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.05.2008 14:31 - Съвети за жени-шофьори;-)
Автор: lubima Категория: Други   
Прочетен: 1806 Коментари: 2 Гласове:
0



Съвети за жени–шофьори как да се държат, когато са зад волана

Огледалото за задно виждане е предназначено, за оправяне на грима по време на шофиране. Сядайки в колата, не забравяйте да го наместите така, че да виждате лицето си, а не някакви си мръсни автомобили, които се движат зад вас.

Ако по време на движение, някой ви свири с клаксон – знайте, че това са шовинисти, които се възхищават на вашата способност да използвате двете полукълба на мозъка си едновременно. За мъжете, с изключение на Юлий Цезар, това е недостъпно. Така, че не се безпокойте – оправете сутрешния си грим, поговорете с приятелката си по мобилния телефон и се движете в най-лявата лента с 20 километра в час.

По време на шофиране по натоварен път, никога не се оглеждайте настрани и не въртете глава – ще се развали прическата ви!

Никога, за нищо и при никакви условия, не включвайте аварийните. Запомнете – това е признак на слабост. Жените шофират по-точно от мъжете, това е доказано с научни изследвания, така, че рязко сменяйте посоката на движение. Останалото е проблем на онези шовинисти, които никога не спазват необходимата дистанция. Съблюдаването на дистанцията е свято правило: ако пред вас има автомобил и дистанцията е около 300 метра, можете да ускорите и да я намалите до 100 -150 метра.

Натискайте педала за газта без да се притеснявате. По нашите пътища има много светофари, ако свети червено, пак без проблеми можете да натиснете газта.

Знаците на пътя са загадъчни картинки, никога няма да ги запомните, колкото и да се опитвате. Затова е по-добре да се ориентирате по магазините по пътя. Около магазина за дрехи е позволен само ляв завой, около супермаркета – само надясно. Попаднете ли на непознато място, движете се само в ляво и внимателно оглеждайте минаващите сгради: понякога има изгодни разпродажби.

Правилата за движение по пътя зависят от автомобила, който шофирате. Съвременните жени предпочитат по-големи коли: в тях е удобно да шофирате и да гледате от високо, докато се движите в лявото платно. Малките коли също са удобни: можете да паркирате напречно между две коли. Как онези шовинисти ще излязат от паркинга е техен проблем: няма проблем да оставите място, колкото да се измъкне колата им.

Паркирането е тънка наука. Паркира се колкото се може по-далеч от тротоара, или пък може да одерете колата си в бордюра. Ако ви се отдаде да паркирате във второто или третото платно по тъмно, не забравяйте да включите габаритите: това е много икономично за акумулатора. И никакви пожарогасители – те дразнят очите.

Ако по време на паркиране случайно одраскате чужд автомобил – направи сериозна гримаса и продължи по пътя си. Понякога, за разнообразие, може да се усмихнете.

Ако някой гаден шовинист с мръсна кола иска да ви изпревари, време е да го поставите на място: натиснете газта и не го пускайте да ви мине. Следващият път вече ще знае, че жената може да отстоява себе си, дори един джентълмен да не счита за нужно, да я пусне отпред.

Дори да спазвате тези правила, понякога, например един път на 5-6 години, можете да катастрофираш. Запомнете: след удара – най – важното е да неутрализирате шовиниста, който внезапно е налетял на вашия автомобил. Излизате незабавно от колата, удряте капака на автомобила на виновника за удара, но не толкова силно (внимавайте за маникюра!) и крещите: "Заради теб ще закъснея за работа!". По правило това винаги действа.

Успех зад волана!



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. kalbotobg - Ако..
04.05.2008 08:54
Ако се съмнявах, че е на майтап щях да си помисля че си взела твърде присърце проблема с натоварения трафик в града които живееш!
цитирай
2. lubima - не толкова трафика ме притеснява ...
11.05.2008 09:43
не толкова трафика ме притеснява колкото паркирането))еййй така и не се научих как се паркира)))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lubima
Категория: Регионални
Прочетен: 1975530
Постинги: 495
Коментари: 2437
Гласове: 18575
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930