Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.01.2019 08:09 - за Любимият брат Мерлина, и Китайската Комуна..
Автор: eva666 Категория: Други   
Прочетен: 1803 Коментари: 6 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
             
                 image
В Китай (и в света) се осъществява антиутопията на Оруел
Публикувано на 06.06.2018  в Свят

(Г.С: Всъщност, повечето от предвидените от Оруел признаци на обществото на бъдещето, ясно се проявяваха още по времето на комунизма, вкл. всевластието на „Големия Брат“, в лицето на СССР)

Днес животът на човечеството кардинално се променя под влиянието на компютрите, джиесемите, интернет, big data-технологиите, криптовалутите, електронното банкиране, “умните вещи”, робототехниката и т.н. Казват, че светът навлиза в т.н. “четвърта промишлена революция”, която обещава на човечеството “светло бъдеще”. То трябвало да възникне в резултат на обединяването на цифровите технологии, нанотехнологиите и биотехнологията.

Някои експерти и футуролози предсказваха, че Америка ще е първата страна, в която ще бъде изграден такъв електронен концлагер. Други казваха, че САЩ може да бъдат изпреварени от някои европейски страни, като Дания, Швеция или Ирландия, понеже там броят на населението е несъпоставимо по-малък отколкото в САЩ. А и размекнатите и оглупели европейци са по-подготвени да разменят остатъците си свобода, за допълнителен комфорт.

…Но буквално преди две-три години стана ясно, че преди всички, електронен концлагер може да построи, не Америка или Дания, а Китай. За мнозина тази версия се оказа пълна неочакваност, – преди всичко, затова, че в Поднебесната живеят почти милиард и половина хора. И да се създаде “електронен калпак” за такъв умен народ, няма да е лесно. Особено предвид това, че до скоро мнозина разглеждаха Китай, като “догонващ” САЩ и Запада, където са съсредоточени всепризнатите лидери в “цифровия” бизнес, като Apple, Google, Facebook, IBM, Amazon, Microsoft и т.н.

Но Китай учуди всички, със заявката да създаде, в най-кратки срокове,система за тотален контрол на огромното свое население. Не е тайна, че зад лозунга за “социализъм с китайска специфика”, в Поднебесната се строи “капитализъм с китайска специфика”. И една от главните особености на китайския капитализъм е – чисто “пазарният” капитализъм. И той даже не е “монополистически капитализъм”като този в Стария и Новия свят, а е капитализъм с много твърдо, централирано регулиране, от страна на държавата. Ако в Америка и Западна Европа “цифровата икономика” се развива под влиянието на “невидимата ръка” на пазара, то в Китай, развитието и се управлява от ръката на Комунистическата партия на Китай и от Държавния съвет.


ПРОЕКТЪТ ССК>.


За първ път идеята за създаване на система за тотален контрол на населението на страната беше огласена -ма година, от предишния председател на КНР, Ху Цзинтяо (ръководил държавата от 2002, до 2012 година). Тогава се появи и терминът “система за социален кредит” (ССК), който днес влезе в употреба и стана разбираем за всеки възрастен китаец. Проектът ССК бе продължен от новия председател на КНР, Си Цзинпин. 2014 г. Държавният съвет на КНР обяви документ, наречен “Програма за създаване на система, за социален кредит (2014–2020)”. В средата на декември 2016 г. Си Цзинпин, на заседание на Политбюро на ЦК на КПК заяви: “За борбата с острия проблем, с недостига на доверие, трябва здраво да се заемем със създаване на система, за оценка на надеждността, обхващаща цялото общество. Трябва да се усъвършенстват, както механизмите за поощряване, както на законопослушните и добросъвестни граждани, така и механизмите за наказания на тези, които нарушават закона и са изгубили доверие, така че, човек просто да не може да се осмели, да изгуби доверието 

(на вътрешните политически, и най-вече на прикритите външни – финансови, ръководители на страната – банкерите евреи! И ако на незапознатите с целите и методите на „княза на този свят“, и на неговите слуги, такава система за следене и оценяване на хората, им се стори добра и справедлива, нека се замислят, кой определя, критериите за оценка на гражданите (и вече е определил), и кой контролира цялата тази перфектно работеща, но напълно заробваща, свръх-тоталитарна система!? Г.С.)”

//www.logoslovo.ru/forum/all_1/topic_17734/

Превод, Григор Симов



следва...технологията big data
 ........




Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. eva666 - четете го тоз Интернет......внимателно!!
24.01.2019 10:03
при Капитализма, Човек експлоатира ..човека
при Комунизма...е обратно...
цитирай
2. codetroina - отдавна 5-мата Братя Рот..
24.01.2019 10:18
изнесоха Капитала в КНР../ публ 3 поста, поне..
то Е видно, при този.. иконом.."Бум"...
щот ,аз НЕ вярвам в чудеса, а вие...си губете времето..
дори ХУЙ ВЕЙ ,е един от най силните им Флагмани
/нали така ги рекламират..
и, измислената "война" с Епъл.. мха ха ха...
То, че Епъл е техен, мисля ..Всички знаете/ без бай Гочо
Амазони, Гугъли., Фейс Б Контроли..Майкрософт..
ВСИЧКО е тяхно.. на това му казват Глобализация..
99% Парите и Властта са в ръцете на ..онзи 1%

пс
бай дъ уей, те.."откупиха" и "Окупирай Уолстрийт
и ние си помислихмее.. .аз също!
идва Свободата , най накрая..
кОР, Голям....
цитирай
3. codetroina - я, ко каза Другарят/ свободен Капиталист ))))
24.01.2019 10:19
В средата на декември 2016 г. Си Цзинпин, на заседание на Политбюро на ЦК на КПК заяви: “За борбата с острия проблем, с недостига на доверие, трябва здраво да се заемем със създаване на система, за оценка на надеждността, обхващаща цялото общество. Трябва да се усъвършенстват, както механизмите за поощряване, както на законопослушните и добросъвестни граждани, така и механизмите за наказания на тези, които нарушават закона и са изгубили доверие, така че, човек просто да не може да се осмели, да изгуби доверието /
цитирай
4. codetroina - през 2012/мисля/ погълнаха и Рокфелер...
24.01.2019 10:22

Амазони, Гугъли., Фейс Б-Контроли..Майкрософти..
ВСИЧКО е тяхно.. на това му казват Глобализация..
99% Парите и Властта, са в ръцете на ..онзи 1%
цитирай
5. codetroina - Новата Империя. .КИМЕРИКА...за вас, капитализма, за НАС..Комунизма..
24.01.2019 10:38

Говорит Андрей Фурсов
Ротшильды преуспели в своих отношениях с Китаем.
Они создали доллар, завязанный на нефти, и затем связку «золото-юань», скупая золото в последние десять лет.

КИТАЙ-новата резиденция на рептилният банкерски ашкеназки "елит",след като хвърлят в хаос САЩ и Западна Европа, унищожавайки средната им класа.
цитирай
6. codetroina - за РЮотшилдовьи Комунизм..писах ..ей тук..
24.01.2019 12:45

Когато ви обясняват, че Изтокът аленее, се стряскайте. Това е цветът на пролятата невинна кръв на милиони агнеци пред олтара на Ротшилдовия марксизъм. Далеч повече от онези 19 милиона коренни американци, пожертвани пред същия кръвожаден бог от илюминатите в САЩ, отделно – още толкова в Канада.
Броят на онези, които председателят Мао „изтри от лицето на земята“, както изисква комунистическото божество, старозаветният Яхве-Йехова, се родее с този на изтребените от неговия събрат-диктатор Йосиф Джугашвили – Сталин.
В днешен Китай пропуснаха, че при изграждането на нови градове трябва да се има предвид кой ще ги населява. При маоизма беше лесно. Всичко ставаше по заповед. Но Културната революция отмина, а масонът Дън Сяопин предначерта новия път – преминаване от държавен капитализъм към изграждане на частнособственическа Номенклатурия. Така му бяха наредили от интернационалното Братство.

цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eva666
Категория: Други
Прочетен: 530958
Постинги: 320
Коментари: 2318
Гласове: 1162
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол