Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.10.2013 22:37 - Откриване на Себе си
Автор: traychev Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1598 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 25.10.2013 22:47


Процеса може да отнеме време или да се случи в този миг. На много места ни се подсказва да намерим Себе си, може би ще е по-лесно да знаем какво да търсим, това наше „мистично” Себе си, къде да го намерим ?

Това не е нещо далечно или скрито в другия край на света. То е в нас, когато му разрешим, когато имаме смелост да се отворим и разровим, там под страхове, предразсъдъци, чужди очаквания, и нечии думи е Себе си. Чакащо, отново да поеме дъх. Ние сме Себе си, когато се чувстваме завършени, пълноценни и обичани, на мястото си, нито по-напред, нито по-назад, и това е свързано с вътрешна тишина, и спокойствие, дълбока цялостност, а не трепет и нетърпение.
Някои питат как да намерим Себе си, като вече сме ?
Когато играем роли, не изразяваме мнение от страх да не бъдем отхвърлени, комплексите ни притискат да се затваряме, а чуждото мнение ни кара да се хвърляме изнурително в десетки посоки, често дори противоположни, ние не сме Себе си.
Себе си е синоним на свобода, нашата отвореност и искреност към другите най-силно отразява къде се намираме по пътеката на това търсене. Себе си е когато се удивляваме
и смеем искрено, в мигове на безвремие сред природата, когато творим от дълбокото на сърцето си, когато правим чисто наши си неща с неподправено удоволствие, когато танцуваме, забравяйки че го правим. Ако сте забелязали, усещането за време отсъства в тези мигове. Попадаме в това състояние тук-там, но бързаме да го загубим заради „външни” обстоятелства, предубеждения и внушени представи. Ще станем пълно Себе си, когато вече няма нужда да напускаме това състояние, когато се обичаме, такива каквито сме и това стане естествено обстоятелство, като дишането. Когато предубеждението, че трябва да правим нещо конкретно за да бъдем обичани отпадне !





Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: traychev
Категория: Лични дневници
Прочетен: 141260
Постинги: 86
Коментари: 118
Гласове: 580