Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.04.2014 12:36 - Паметник на Хитлер в България
Автор: ruuter Категория: Политика   
Прочетен: 2226 Коментари: 3 Гласове:
4

Последна промяна: 19.04.2014 13:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
НОРМАЛНО ЛИ Е В СОФИЯ ДА ИМА ПАМЕТНИК НА АНГЛИЙСКИТЕ ЛЕТЦИ ИЗПРАТЕНИ ОТ ЧЪРЧИЛ ДА БОМБАРДИРАТ МИРНОТО НАСЕЛЕНИЕ НА СТОЛИЦАТА НИ?
НЯКОИ ГО ПРИЕМАТ ЗА НОРМАЛНО.
ВРЕМЕ Е ДА ПОСТРОИМ ПАМЕТНИК НА АДОЛФ ХИТЛЕР - СПАСИТЕЛЯТ И ОБЕДИНИТЕЛЯТ НА БЪЛГАРИЯ . КОЙТО НЕ БОМБАРДИРАШЕ МИРНОТО НАСЕЛЕНИЕ НА СОФИЯ.
АЗ ГО ПРИЕМАМ ЗА НОРМАЛНО.
ВИЕ?




Думи на Фюрера от 4 май 1941:

"Фактът‚ че сторената на времето над България неправда се поправи‚ ме вълнува особено много‚ защото‚ след като германският народ направи възможна‚ чрез своето оръжие‚ ревизията на българските граници‚ ние имаме правото да вярваме‚ че сме изпълнили един исторически дълг към нашия верен боен другар от Световната война".
      И още едно голямо основание имаме ние‚ българите‚ като народ и държава – да бъдем безкрайно признателни на Фюрера. По най­-безспорен начин вече е установено‚ че след подлата окупация на трите балтийски държавици и след нахлуването в Бесарабия‚ болшевишкото чудовище се готвеше да се хвърли и върху България‚ и през нея – върху Дарданелите. Най­-после голямото търпение се изчерпа и Молотов бе поканен в Берлин да изясни намеренията на кремълските диктатори. Ще цитирам буквално думите на Фюрера в речта му от 3 октомври 1941‚ защото всеки българин днес и всички български поколения занапред трябва да знаят какво страшно премеждие сме преминали щастливо и дори без никакви жертви от наша страна:

– "Третият въпрос - казва Фюрерът -  се отнасяше до България. Молотов поиска‚ щото Съветска Русия да получи правото да изпрати гарнизони в България‚ за да упражнява върху тази държава руска гаранция. Какво значеше това‚ ние вече достатъчно знаехме от Естония‚ Латвия и Литва. Аз се позовавах на това‚ че една такава гаранция е обусловена от желанието на страната‚ която ще приеме гаранцията. Обаче мене не ми е известно нищо за едно такова желание на България‚ затова трябва предварително да се осведомя по въпроса и да го обсъдя с моите съюзници ".

След отказа на Хитлер да задоволи кървавите апетити на болшевизма‚ струпването на грамадни войскови части по източната граница на културна Европа се засили трескаво. Характерно за Хитлер‚ като човек и държавник е‚ че той не се опита да преговаря‚ претегляйки плюсовете и минусите за себе си; не се опита дори да отлага и печели време. В речта си той казва просто: 

-"Молотов ми постави тези искания‚ но аз ги отблъснах. Аз трябваше да ги отблъсна (ich mьЯte sie ablehnen) и за мене беше вече ясно‚ че отсега нататък бе необходима по­-голяма предпазливост. И аз почнах грижливо да наблюдавам действията на Съветска Русия".

от проф. д-­р Любомир Владикин



Тагове:   хитлер,


Гласувай:
4



1. balar - каквито политиците
19.04.2014 13:20
такива и паметниците
цитирай
2. apostapostoloff - Хитлер ни върна Добруджа и то
20.04.2014 07:29
без пушка да пукне. Като я отне от един друг негов съюзник по онова време- Румъния! Това е голямата му заслуга към България.
цитирай
3. shtaparov - Знаем морала и цинизма на комунистическите мародери
21.04.2014 09:39
Паметник на английските летци,загинали над София е паметник на убийци наказани за това,че са извършили въоръжен взлом срещу невинни жени и деца на България,и в такъв смисъл това е паметник на терористи! Хитлер не е бил свет,но на България в крайна сметка не е сторил нищо лошо. Какво сочи логиката тогава? Ако сложим на везните онези срещу него,те не струват пукнат грош! Власт,която вдига паметници на окупатори и терористи,е също като тях- тя не е от тоя народ и не иска да помага на народа ни,а да му вреди!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ruuter
Категория: Политика
Прочетен: 437414
Постинги: 226
Коментари: 205
Гласове: 268
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930