Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.08.2009 23:39 - SOS! Жена зад волана
Автор: lubima Категория: Регионални   
Прочетен: 2131 Коментари: 4 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Учените, изучаващи поведението на жените и мъжете зад волана, са стигнали до извода, че дамите управляват автомобила малко по-добре от мъжете и по-рядко попадат в автопроизшествия. Представителките на нежния пол са по-внимателни и по-рядко предприемат рисковани маневри, за разлика от господата, които често се надценяват, рискувайки живота на другите участници в движението. Статистиките сочат също, че авариите, причинени от жени шофьори, са по-малко сериозни. Дамите не са агресивни зад волана, докато 75 процента от представителите на силния пол признават, че превишават скоростта по пътищата. Едва половината от жените допускат това. Учените са установили още, че господата са по-склонни да шофират рано сутринта след нощни гуляи, да палят мотора, когато са под въздействието на наркотици или да предприемат изпреварване в участъци с недостатъчна видимост.

Като цяло, може би дамите са по-малко уверени, излизайки на улицата и са по-склонни да приемат съвети. Повечето мъже обаче смятат, че са предопределени да управляват автомобил и по някакво недоразумение не са достигнали славата на Шумахер. Мнозина от тях не се замислят за стила си на шофиране или пък за неговото усъвършенстване.

Противниците на дамите шофьори в болшинството си се отнасят високомерно към представителките на нежния пол и в другите сфери от живота. Особено ги хваща яд, ако жената печели добре и е успяла да си купи по-хубав автомобил от тях. Дискриминацията по полов признак на пътя е по-скоро показател за недалновидността и неувереността на мъжа. А господата биха могли да пренасочат негативната си енергия към нещо по-полезно.
 

image  

МЪЖКИ СЪВЕТИ В ЗАБАВЕН СТИЛ

* Преди да излезете от вкъщи, проверете дали сте взели документите на колата и шофьорската си книжка. Ако не сте, потърсете ги. Най-честите места, където могат да бъдат, са кошът с мръсното пране, между страниците на последния роман на Нора Робъртс, на телефонната маса, в кутията с козметика, в раницата на детето.

* След като отидете до колата, първо спрете алармата и тогава се опитайте да отворите вратата, а не обратното. Ако сте се объркали и автомобилът зареве като гладен мъж, не се опитвайте да обяснявате на всеки минувач, че не сте крадец. Просто изключете сирената и седнете зад волана.

* Преди да завъртите ключа, не е нужно да се оглеждате в огледалото и да оправяте прическата си. Колата ще потегли и без тези манипулации.

* Шофирайки, не се водете от принципа "Където минавам, там е главният път". Спазвайте правилата и знаците за движение.

* Не забравяйте от време на време да зареждате автомобила. Той няма да се държи като вашия мъж и когато е гладен, да удря по чинията. Колата е нежно същество. Отначало тя ще присветне с лампичка, после червеното ще загори постоянно, а по някое време моторът просто ще спре.

* Ако видите, че служител на КАТ ви маха с палката, имайте предвид, че това не е начин да изрази възторга си при вида на елегантната жена в автомобила. Това означава, че трябва да спрете бавно и внимателно.




Гласувай:
5



1. djgator - жена - шофьор :)))))
20.08.2009 23:45
В нета има десетки часове с филмчета , показващи тоталната неспособност на жените да шофират :)
Жена-шофьор е толкова абсурдно, колкото мъж-козметичка :)))))))
цитирай
2. dorichela - Има доста верни неща, но като цяло ...
20.08.2009 23:46
Има доста верни неща, но като цяло зависи от човека зад волана.. Жена или мъж, ако е отговорен и внимателен... :)
цитирай
3. lubima - djgator има много добри жени - шо...
20.08.2009 23:58
djgator има много добри жени - шофьори)))...аз ...;) например)))само паркирането ми е трудно..а и козметиката е в полза на жените - шофьорки))как хубавичко се лакира с подходящ лак за нокти ударената броня само)))
цитирай
4. lubima - dorichela. . . . напоследък тази ...
20.08.2009 23:59
dorichela ....напоследък тази порода ...внимателни и отговорни май е на изчезване...и от двата пола!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lubima
Категория: Регионални
Прочетен: 1963437
Постинги: 495
Коментари: 2437
Гласове: 18575
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031