Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.09.2017 18:00 - Учтивото НЕ
Автор: lubima Категория: Регионални   
Прочетен: 13256 Коментари: 12 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Най-мразим да чуваме думата "НЕ". Когато ни отрежат за конкретна идея, когато не искат да изпълнят наше желание и особено когато присъствието ни е нежелано.

Някои хора имат проблем да отказват, но повечето имат проблем да го чуват. Под въздействието на определени стимуланти "НЕ" може да се приеме изключително тежко.

image
 

Жените често имат безумни представи за флирта, породени от гледане на твърде много глупави филми или четене на неподходящи книги

Жените сме по-малко вероятният агресор при конфликт и словесна престрелка с противоположния пол в неформална обстановка.

Една жена чупи стойки, усуква косата си, хапе устни, за да привлече внимание. Когато я игнорираш обаче, няма да прибегне до физическо насилие. Все пак сме нежният пол!

Един мъж обаче го приема доста по-лично. А когато не усети, че е нежелан и се натяга излишно, се превръща в навлек.

Добре възпитаната, уравновесена и леко пийнала (или трезва) жена се опитва да отклони вниманието на навлека безконфликтно. И какво се получава?

1. Учтивото НЕ

Преди няколко дни с приятелки бяхме на заведение. Музиката готина, хората - весели, всичко беше на 6. Малко тясно, но да не драматизираме излишно. Нашата маса почти опираше гръб с бара, на който се беше настанила шумна подпийнала компания. А главният герой с шарена ризка правеше буйни движения (опит за танци) и непрекъснато се отъркваше в едната ми приятелка.

След като тя не го отрази веднага, директно я хвана за ръката и си изпроси внимание. Тя тактично отговори ня въпроса му (беше шумно и не се чуваше) и продължи да танцува с гръб към него.

Ноооооо той не се отказа! Пак се набута в нея и отново я занимаваше. Тя му се усмихна любезно и смутолеви нещо. Решихме да се преместим от този навлек, защото очевидно нямаше да спре дотук. Отидохме в другия край на дългата маса.

Цветният буен субект забеляза как се изнесохме и след има-няма 2 минути цъфна при нас отново. Друго момиче от компанията пак любезно го информира, че пречи и ни притеснява. Убеждаваше го 10 минути да се върне при аверчетата си и накрая постигна успех въпреки явното му нежелание. По пътя той намахано закачи с движение един мъж, който вече не беше дипломатичен като нас и двамат се спречкаха. Слава богу, жертви нямаше!

Извод: Учтивият отказ отнема време, но е с процент успеваемост. Бъдете търпеливи не повече от 15-20 минути.

2. Игнорирането

Друг дипломатичен подход, практикуван от жените, е игнорирането.

Едно лято разцъквахме в дискотека по морето и като по поръчка дойде навлек. Почерпен и доста нахален, заатакува колежката ми. Макар да беше повече от една глава над него, той не се отказваше и повдигнат на пръсти, й сипеше евтини клишета.

Тя се местеше от единия до другия край на масата, а той след нея като кученце. Попитах я през смях какво прави."Игнорирам го! Сега ще си тръгне, само гледай!".

Уви, не позна! Не само че не си тръгна, ами пристигна със сокче (не коктейл, а натурално сокче) и шоколад "Милка" в ръка, опитвайки се да я подкупи.

Половин час се гониха около нас и накрая тя не се стърпя и ме помоли за помощ. Аз влезнах в ролята на лошата приятелка и по-остро му обясних да си обира партакешите, понеже не е желан тук.

Младежът се обиди и си тръгна фръцнато, но се усети навреме, че е забравил сладкото си съкровище и като сърдито дете си отнесе шоколада и сокчето. Голям смях падна! Най-смешното е, че после се зае да досажда на едната танцьорка... едва ли и там парашутът му се отворил.

Извод: Игнорирането никак, ама никак не помага! Действай спокойно и уверено с вербалните знаци в прав текст!

3. Псувни на килограм

Има и по-хард мадами, които след някое и друго питие се отнасят силно пренебрежително към заобикалящия ги свят. Не знам какви са тези мазохисти, готови да отнесат една камара епитети, че и някой вероятен шамар, за едното внимание.

След доста сериозен запой отидохме в едно столично заведение по традиция на афтър парти с картофена супа. След като се настанихме, до нас дойде виден плейбой под въздействието на разни стимуланти и подхвана моята приятелка. Тя е от въпросните по-хард мадами и го отряза със замах.

Е, със замах и той подхвана двете супи и й ги изля в лицето. Докато аз гледах с потрес стналото, тя беше в истерия. Перфектната прическа, скъпите дрехи и обувки бяха декорирани с картофена каша. Мъж ли бе да го опишеш!

Извод: Не се заяждайте с никого, докато ядете супа. Ако разговорът не е в подходящата посока, побързайте вие да атакувате, преди той да ви е изненадал!

Сега сериозно - агресията води до агресия. А саморазправата рядко има задоволителен резултат. Така че бройте наум до десет и ако отсрещната страна продължава да се обяснява упорито, викайте охрана. Все пак това им е работата!

Накрая, този материал не цели да обиди никого от противоположния пол. Не слагам мъжете под общ знаменател, би било прекалено самонадеяно от моя страна. Мъжете могат да бъдат и големи чаровници с малко повече такт и финес!




Гласувай:
8



1. ferhunde - сред напомпаните боклуци на първа ...
22.09.2017 08:24
сред напомпаните боклуци на първа само тоя постинг си стрва
цитирай
2. pitbul68 - Елена, некоректно, меко казано, е ...
22.09.2017 12:46
Елена, некоректно, меко казано, е да помествате чужда статия, без да се упоменава името на автора. Освен ако вие не сте Мария Господинова - тук обаче сте с име Елена Димитрова. Как да се почувства автор, който види изтряскан свой текст някъде и да не му е отбелязано името, за законите на авторското право да не говорим.

http://www.webcafe/webcafe/obshtestvo/id_2023347406_Uchtivoto+NE+
цитирай
3. lubima - Господин pitbul68, много ме радват ...
22.09.2017 13:14
Господин pitbul68, много ме радват такива " защитници на авторски права"...както добре сте забелязал НЕ съм поставила моето име под статията, което означава, че нямам никакви претенции да съм автор!Харесала ми е статията, публикувала съм я в МОЯ блог ...и ако това на Вас не Ви допада...просто не четете!!!Нямам никакво намерение да променям каквото и да е в блога ми, само за да угодя на който и да е!!!Така ми харесва...така правя...Do you understand me!?!?
цитирай
4. pitbul68 - Господин pitbul68, много ме радват ...
22.09.2017 13:27
lubima написа:
Господин pitbul68, много ме радват такива " защитници на авторски права"...както добре сте забелязал НЕ съм поставила моето име под статията, което означава, че нямам никакви претенции да съм автор!Харесала ми е статията, публикувала съм я в МОЯ блог ...и ако това на Вас не Ви допада...просто не четете!!!Нямам никакво намерение да променям каквото и да е в блога ми, само за да угодя на който и да е!!!Така ми харесва...така правя...Do you understand me!?!?


отговорът е безкрайно глупав, драга Елена, щом няма упоменат автор, значи статията е на публикуващия или поне едни кавички можеше да сложите за разкош, поне така говори съвременната еволюирала логика, логиката на приматите е друго нещо. ако живеехме в нормална държава такива като вас нямаше да виреят и да се пъчат с чужд труд. изобщо нямам намерение да ви чета, отбелязвам нещо, което е факт – статията не е ваша, авторът трябва да се отбелязва, иначе се бърка блог с махала, а защо не и хола вкъщи.
цитирай
5. lubima - Не знам какво Ви говори Вашата &q...
22.09.2017 14:03
Не знам какво Ви говори Вашата " еволюирала логика", но ако не Ви шепнеше избирателно сигурно щеше да обърне внимание на аватара, който сте сложили...дали господина от аватара иска да бъде изтепосан в блог.бг, с ник pitbul68?Дали е дал съгласието си да използвате неговото лице, за да се представяте...едва ли ...та...не е нужно да говорим за "коректно-некоректно"...нямам никакво намерение повече да отговарям на коментарите Ви!!Не се чувствайте длъжен да влизате в блога ми, защото...може пък да не ми харесва да надничате в "хола в къщи"....а какво ще публикувам в това пространство си е лично моя работа!
цитирай
6. ferhunde - Много добре му го каза. Откраднал ...
22.09.2017 14:19
Много добре му го каза.
Откраднал нечия снимка за аватар тоя маймун и се прави на честен.
Не гледа втръсналите на всички чучела ,мисани, борновци,десета и оси на първа, не напсува тия боклуци, а при единствения нормален постинг дошъл.
цитирай
7. lubima - ferhunde, за мен "първа ст...
22.09.2017 14:44
ferhunde, за мен "първа страница" не е цел, наистина забелязвам, че доста често на първа се въртят едни и същи хора...но на мен те не ми пречат, ..така намират смисъл в нещата...така правят))))...но такива, като това момченце/ не съм сигурна...зад анонимен профил и фалшив аватар може да е момиченце пък...знам ли/, които си умирт да дават насоки на хората няма да изтрая в блога ми!Не ги псува, защото...може пък да не му стиска ;)...видя в мен нов, непознат блог и ме метна))))...ако се надяваше, че ще роня сълзи и сополи, ще се извинявам и ще трия постове...не е познал.Баш па най-коректния реши да се заяжда с мен ;)....Нищо, да е жив и здрав!!А на теб благодаря за подкрепата))))
цитирай
8. pitbul68 - щом сте се „спретнали” в нета по п...
22.09.2017 14:45
щом сте се „спретнали” в нета по презрамки или каквото и друго перо да сте си забили – единственото вероятно истинско в блога ви - всеки може да наднича, това дали на вас ви е приятно, е друга бира. там ви е грешката – че си мислите, че сте в хола ви, а не сте. айде да дойде сега ферхундето да ви оближе пак, но и той е автор, интересно ми е неговото мнение.
цитирай
9. pitbul68 - . . и ферхундето с 15-хилядния си ...
22.09.2017 15:02
..и ферхундето с 15-хилядния си профил, и с всичките си малоумщини тук, е достоен защитник за един такъв блог, хаха
цитирай
10. lubima - pitbul68, за пореден и последен път ...
22.09.2017 15:12
pitbul68 , за пореден и последен път обяснявам...какво ще пиша в моя блог си е моя работа, каква снимка ще си сложа за аватар - също/ за разлика от вашия аватар обаче, моят си е с МОЯ снимка, истинска, е ....дори по презрамки)))...нали не очакваш да метна шал или фередже та да изглеждам по-"смирено"...всъщност....точно в хола си се намирам в момента...и май не ме разбра добре...все ми е тази дали ще ми надничаш в блога, но точно няколко коментара по-нагоре сам каза, че няма да четеш повече в този блог /п.п. оставям учтивата форма настрана...очевидно с теб не може да се общува по учтивия начин /...или може би е интересна само интригата от коментарите!Втори твой коментар одобрявам, след като сам написа, че няма да четеш блога ми!!!И моля...не намесвай ferhunde в нашия спор не обиждай и не давай наставления относно това кой с какво мнение е!!!/ говоря за следващия ти коментар, който вече съм одобрила...и може да реша да не си губя времето за да му отговоря/Не се опитвай да каляш всичко наред!!Просто....живей си живота спокойно бе човеко!!!Кому е нужно да се пъчим тук?
цитирай
11. pitbul68 - нещата излязоха от контекста много ...
22.09.2017 15:38
нещата излязоха от контекста много отдавна, след вашия първи коментар, и вината за този тюрлюгювеч в следващите коментарите е само ваш. а що се отнася до моя аватар – ако знаех кой е автора, задължително щях да го упомена (за разлика от статията, която вие сте поместили), защото така трябва. на аватар няма как да се сложат кавички и да се напише „от нета”. интригите, които търсите са само във вашата глава. изказах мнение, единствено това беше целта - а не да ви хвърлям в сълзи и сополи. бъдете здрава!
цитирай
12. ferhunde - Пич, погледни първа. Двете чучела ...
22.09.2017 15:44
Пич, погледни първа.
Двете чучела Чу и Мисана.
Две други путеси от трети клас дидигета и Ваня Некоя си.
Путинскитеи червей Борн.
Весето с нова помия.

Що не погледнеш тях?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lubima
Категория: Регионални
Прочетен: 1963692
Постинги: 495
Коментари: 2437
Гласове: 18575
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031