Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.09.2017 18:00 - Не ме наричай "скъпа"
Автор: lubima Категория: Регионални   
Прочетен: 7958 Коментари: 5 Гласове:
6

Последна промяна: 23.09.2017 19:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 image


Срещали сте този тип красиви мъже, които наричат всички жени "бейби" или "скъпа"...

Имах един приятел... ок, не бяхме точно "приятели" и връзката ни продължи сравнително дълго, но той почти никога не се обръщаше към мен по име - почти винаги ме наричаше "бейби" или "скъпа".

Не отричам - в началото ми беше приятно - някак модерно и секси, но започна да ми прави впечатление, че той използва това "мило" обръщение във всяка ситуация, във всеки контекст и момент.

Започна да ми звучи изкуствено и неприятно и станах по-наблюдателна и мнителна.

Когато говореше по телефона с жена - нея също наричаше "скъпа", когато общуваше със съседката, например (много красиво момиче, между другото) ѝ казваше: "Здрасти, бейби!" с един такъв дрезгав глас, че имах усещането, че ще ѝ предложи да си легнат.

Подобна беше комуникацията му с всяка жена, с която имаше вербален контакт в мое присъствие.

Той беше красив в класическия смисъл на думата - едно от онези момчета, които могат да разнежат всяко момиче на възраст между 20 и 70 години и се опитваше да го прави винаги, когато има възможност.

По някакъв извратен начин се забавляваше, когато виждаше как отсрещната страна е готова да падне в ръцете му всеки миг, като узряла круша.

Започнах целенасочено да се обръщам към него по име - единствено и само.

Спрях да използвам умалителни, съкращения или романтични обръщения. Той, обаче не реагира и като че ли не разбра намека.

Една вечер, след като го опиянчих достатъчно, директно го попитах защо. Той ми отговори, че за него така е по-лесно, че не знае и не помни имената на всички жени, с които контактува и така няма опасност да се обърка.

"Опасност от какво?" се зачудих аз и признавам, че отговорът не ми хареса. С лека доза ирония и сакразъм го "захапах", дали помни моето име, а той невинно се засмя и каза: "Ти си Никита. Знаеш го."

Знаех го, знаех и причината, поради която ме нарича така и тя беше част от общата ни история - нещо като наша малка тайна.

Тази случка, обаче, провокира у мен размишления относно емоционалната стойност на генерализиращите, обобщаващи умалителни като "скъпа", "мило",  "коте" (О, Боже!), модерното "бейби" и всякакви подобни, които чуваме всеки ден от различни мъже, по различни поводи - все названия, в които няма нищо лично, единствено изместват фокуса от и ангажираността към човешкото име.

Какъв тип мъже ги използват хаотично и безразборно и защо?

Този интригуващ (на пръв поглед) въпрос има твърде банален отговор.

Под вола няма теле - това е признак на мързел, слаба памет (в най-добрия случай), липса на добро възпитание (нерядко), някакъв особен флирт с всичко, което носи пола и отказ от каквото и да е ангажиране към човека срещу теб и в частност жената.

Да, жената, защото чували ли сте някога момиче да се обърне към сервитьора в заведението с нещо от рода на: "Котараче, къде са ми спагетите?"

Друг е въпросът за очарователните глупости, които измисляме един за друг, защото той прилича на "опосумче", а тя на "жабичка". Те са част от спойката на общуването, от "лепилото" на връзката, а и обикновено са забавни и почти неразбираеми за хора извън света на двойката. Тях употребяваме, защото са измислени и създадени от самите нас, имат минало, и изразяват нещо лично, но вървят редом с имената ни.

Най-естествения на израз на близостта и най-обикновения начин да покажеш уважение е да изречеш името събеседника си или да чуеш своето, казано от него.

Най-чистата форма на интимност в любовта е, когато "съблечем" от речника си сладникавите обръщения.

Те са балони с въздух, които биха могли да са приятни, шарени и галещи ухото, но се пукат бързо.

В "бейби" и "маце" няма емоция, нито съдържание, а зад "скъпа", често не стои дори и намек за скъпоценност, да не говорим, че може да бъде досадно и глупаво.


източник: краднато от интернет ;)




Гласувай:
6



1. merlin68 - Да, наистина е дразнещо, една от ...
23.09.2017 19:07
Да, наистина е дразнещо, една от досадните неловкости между мъжете и жените.
Сякаш и придаваш повече тежест от колкото има, може би причината е, че нормалната доза раздразнение което е предизвиквало в теб това обръщение се е засилила от нещо друго. Интонацията е важна, и там е проблема, не в самото обръщение. Когато интонацията в обръщението към съседката "Здрасти, бейби!", не я откриваш в обръщението към теб - "Да си лягаме скъпа"... ето ти проблем.

П.П.
Аз лично никога не съм използвал такива обръщения, винаги са ми се стрували като заредени с рутина. "Скъпа" и все едно се обръщаш към един милиард жени, сякаш връзката ви е преживяла милиард години брак. Дори понякога използвам обръщения като "скъпа", "драги", "уважаеми" с обратен знак.
цитирай
2. lubima - merlin68. . . а може би съм си груб...
23.09.2017 19:18
merlin68...а може би съм си грубиянка, дори и в най-нежните ми моменти))).....звучат ми лигаво такива обръщения...и не мога да си представя, че бих използвала нещо като "скъпи", "мили", "мишле".....бррррр....а съм чувала доста хора да се обръщат един към друг с "моя" или "моята"....това за мен е върха на гадорията))но всеки си има неговото си обръщение...а и честно казано, ако мъжа с който съм повече от приятел използва едно и също обръщение към мен и всички останали жени...би ме обидило много...
цитирай
3. lubima - хахха. . . . точно, ако се обръщам към ...
23.09.2017 19:43
хахха....точно , ако се обръщам към някой с "мили" думички...по-добре да не очаква нищо добро от мен))))
цитирай
4. apostapostoloff - Ти как предпочиташ да те наричат-
23.09.2017 21:35
мърло, дришло, джофро, кундо?... Май по цел ден се чудиш какви глупости да драскотиш тук...
цитирай
5. lubima - apostapostoloff, как предпочитам ...
23.09.2017 21:53
apostapostoloff , как предпочитам да ме наричат точно ти едва ли ще разбереш...ако ти наричаш така близките си...показателно е колко си проЗ!А какво се чудя по цял ден на теб не ти влиза в работата!!Ясна ли съм!Няма да ти позволя да ми цапаш личното пространство в блога...Търси си други жертви, на твоето ниво няма да падна...това е последния твой коментар, който одобрявам!!Изчезвай от тук!Не си желан!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lubima
Категория: Регионални
Прочетен: 1963432
Постинги: 495
Коментари: 2437
Гласове: 18575
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031