Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.09.2008 00:06 - КАКВО РАЗКАЗВА ЗА ВАС ЗВЪНЪТ НА МОБИЛНИЯ ВИ ТЕЛЕФОН
Автор: lubima Категория: Други   
Прочетен: 1600 Коментари: 0 Гласове:
0



КАКВО РАЗКАЗВА ЗА ВАС ЗВЪНЪТ НА МОБИЛНИЯ ВИ ТЕЛЕФОН
imageИнтелектуалец ли сте? Или креативна личност? А, може би душата на компанията, шегаджия и майтапчия? Звънът на вашия мобилен телефон , както и начинът, по който говорите по него, красноречиво говори за вашия характер.

Звънът


Каква мелодия звучи от вашия мобилен телефон? Трогателна песничка, животински звук, тежък китарен риф или звуци от джунглата...? Психолозите твърдят, че един или друг вид звънец е много важен детайл от нашия облик и затова подхождаме доста внимателно към избора му. Възможно е, без да го съзнаваме, да заявяваме по този начин на околните какви са вкусовете ни, какво отношение очакваме, какви са амбициите ни като предоставяме на общото внимание частица от съкровения вътрешен свят.

Възможността за всеки абонат да се избира отделна мелодия вече е призната за психотерапия. Това малко лично отмъщение да чуваме звука на грухтяща свиня или злостно виеща сирена в момента когато звъни шефът или бившата/бившият?
И така, ето как ви характеризира мелодия, която сте избрали за мобилния си телефон:

Класическо произведение («Фуга»-та на Бах, «Танц на рицарите Монтеки и Капулети» и др.). У вас е прекомерно развито чувството за мярка. Може само да се завижда на вашия стремеж за вселенска хармония. Практически вие винаги постъпвате така, както трябва и при вас всичко се нарежда «като хората». Понякога ви обхваща скука, а на неин фон апатия и вие се затваряте в себе си. Но правилото «утрото е по-мъдро от вечерта » действа върху вас безотказно и вие бързо излизате от депресията. Между другото, вие имате съвсем отделно отношение към класическата музика и културата въобще.

Силна мелодия с с изобилие на ниски честоти, мелодичен китарен риф или стандартен телефонен звънец. Най-много от всичко вие цените надеждността. Точността. «Квадратиш – практиш – гут». Като правило, ввие се стремите към покой, умереност и уравновесеност. Особено сутрин – след бурен купон. Не ви харесва да ви смятат за невъздържан човек и затова или криете резките спадове в настроението си, или имате за тях направо необоримо обяснени. Не, не защото смятате околните за по-глупави от вас, но все пак периодически изпитвате съмнения в разумността на вашето обкръжение. Впрочем, обичате близките си, независимо от техните недостатъци.

Майтапи, фрази от рап-песни, звуци от животинския свят. Смятат ви за ексцентрик и малко шантав. Това не ви се нрави особено, но вие по принцип не обичате да спорите. Да се отличавате от тълпата е си е ваша запазена марка, често подсъзнателна. Вие сте максималист и обичате алтернативните решения. Понякога вкусът ви даже шокира – дотолкова не подхожда на вашите истински занимания и социален статус. Вие го обяснявате с това, че не обичате «мейнстрийм». Макар че и сами си признавате, че понякога сте опасно близко до кича.

Класически «западен» рок (хитове на Доорз, Битълс, Rolling Stones и др.). Харесва ви мащабността и малките отклонения от нормата – в пределите на разумното и законното. Вие въобще не сте привърженик на правонарушенията. Харесва ви всичко да е по правилата, иначе това не е вашата игра. До мозъка на костите си вие сте «класически любител на класиката». А и меломан.

Музика от кинохитове. Понякога имате способността да удивявате. Всички ви смятат за предсказуем и изведнъж поднасяте някаква изненада. Околните онемяват и ви изпращат с поглед, а вие, разперили паунова опашка, гордо вървите по тротоара. Обичате и скъпите, и евтините ефекти – няма какво да криете. И доста добре се справяте.

Рок-поп репертоар (Tokio Hotel, Mika, Moby). Вие обичате всичко ново. Любопитни сте и се стараете да не изоставате от времето. Следите за неговите нови движения – това е вашето хоби. Вие сте човек, който се увлича. Рядко скучаете затова винаги ще намерите с какво да се занимавате или по какво да се увлечете.

Нещо от Romantic Collection или «Дискотекa 80-e». Вие сте консервативни, сантиментални и много цените уюта. Ще ви се да живеете някъде в провинцията, в уютна къща, в кръг от роднини и близки и по цял ден да мързелувате. Но това си е ваша собствена заблуда.

Когато се окажете далеч от цивилизацията, шума и големия град и прочие негови развлечения, почвате бързо да унивате.

Популярни съвременни мелодии (разбирай поп-фолк). Вие сте като сврака, която се хваща на всичко блестящо и ярко. Виждате го и веднага губите контрол и го влачите в гнездото си. Hе е важно, че харесалия ви предмет после може и да не ви послужи – естетиката за вас е по-важна от функционалността. Вие сте много импулсивни, лесно се увличате и бързо изстивате.


Маниерът на разговор

▪ Държите телефона в дясната ръка и го притискате към дясното ухо – свидетелство за искреност, доверчивост и общителност.
▪ Като чуе звъна на мобилния телефон човек машинално става и говори прав – той е праволинеен, решителен, способен да се концентрира изцяло върху поставената цел.

▪ Телефонът е притиснат между рамото и ухото, а ръцете са свободни – освен склонността към остеохондроза, това издава бързина на мисълта, умение бързо да се определят приоритетите, да се пресметнат собствените действия с няколко стъпки напред.

▪ Телефон в дясната ръка, но притиснат към лявото ухо – свидетелство за ниска самооценка и недостиг на увереност в собствените сили.

▪ По време на разговор свободната ръка обхваща главата – признак за пълна хармония със себе си и външния свят.


Тагове:   Какво,   мобилния,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lubima
Категория: Регионални
Прочетен: 1963826
Постинги: 495
Коментари: 2437
Гласове: 18575
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031