Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.01.2009 05:33 - 7 неща които ни карат да се усмихнем
Автор: lubima Категория: Други   
Прочетен: 2037 Коментари: 3 Гласове:
0



imageКогато човек се чувства стресиран, разстроен, ядосан или просто изнервен, неговото вътрешно желание го подтиква да открие нещо, което ще го успокои и ще го накара да се чувства по-добре. Някои намират нужното успокоение в храната. Ако това ви се е случвало, бъдете сигурни, че не сте намерили правилния път за изход от кризата, а просто се опитвате да намалите последиците. Скоро неприятните усещания ще се завърнат.



Щастливите хора са далеч по-открити активни, енергични и... слаби.



Все пак има една хубава новина – ако досега сте посягали към парчето шоколад, за да забравите тревогите, има и по-добри начини за това. На първо място – дайте си сметка дали наистина сте гладни или ядете, подтикнати от отрицателните емоции. Просто спрете и помислете. Наистина ли вярвате, че храната ще ви помогне? Ако наистина изпитвате глад, задоволете го, но по възможност подберете храна, която не съдържа много мазнини и калории, вместо сладката и солената.



Следващият път, когато се почувствате потиснати, не търсете отново храната, а друг източник на положителни емоции – има и други неща, които могат да ви накарат да се усмихнете:



1. Разходката.

Физическата активност и престоят на открито зареждат тялото с енергия, а психиката с настройва по-позитивно. Напрежението ще започне да спада, а самочувствието ви – да се завръща. Колкото и странно да звучи на пръв поглед, ако се чувствате изморени, напрегнете се поне малко и... се раздвижете. Доказано е, че в този случай наистина “клин клин избива”.



2. Домашните любимци.

Не е задължително да имате такъв. Просто посетете близкия магазин и им се порадвайте или отидете в парка, където със сигурност ще намерите някой, който да разхожда кучето си. В повечето случаи то също ще се зарадва да “пообщува” с някой нов за него човек.



3. Съботните сутрини.

Има ли нещо по-хубаво от тях? Съботата е “мързелив” ден. Поизлежавайте се с любимата книга или пред телевизора. Пийте дълго сутрешното си кафе с новия вестник. Често човек подминава тези малки радости и пропуска да се наслади на деня, който е толкова различен от останалите, пълни със задължения и напрежение. Правете точно това, което ви се прави и нищо “по задължение”. Един ден за самите вас няма да преобърне света, а ще ви донесе така липсващите положителни емоции.



4. Комплиментите.

Независимо от това дали ги правят на вас или вие ги правите, те ще ви донесат удовлетворение. Самочувствието ви ще нарасне, дори работата няма да ви изглежда толкова много и изпълнена в неприятни задължения. Две прости думи като “изглеждаш чудесно” могат да направят прекрасен нечий ден.



5. Новото.

Креативността е вдъхновяваща и едновременно успокояваща. У всеки има някакъв скрит талант. Ако това да направите хубава снимка с вашия фотоапарат, не е подходящото решение в конкретния случай, напишете или нарисувайте нещо. За други разковничето е да попеят в банята. Вариантите са толкова много... Най-важното е да намерите какво ви доставя удоволствие и да го направите.



6. Хубавото време.

То може да е през всеки сезон – между парка с пожълтели листа, мразовитият, но слънчев зимен ден, покълващите цветя през пролетта или топлата пейка през лятото. Важното е да се порадвате на всеки от тях, а и човешката природа е такава – харесва най-много това, което й липсва. Затова е толкова лесно след късите зимни дни прекарани най-вече на закрито да се насладите и на най-кратката пролетна разходка.



7. Свалените килограми.

Какво по-хубаво от това човек да харесва сам себе си!? Ако изпитвате желание да свалите някой килограм, просто го направете. Ако спазите нужната мярка, ще се почувствате без съмнение по-добре, а и за пореден път ще получите доказателство, че именно тя е в основата на всичко.
                                                                           
                                                                                      от интернет


Тагове:   неща,


Гласувай:
0



1. furiika - т.7 :)))
31.01.2009 13:16
определено ще ме накара да се усмихна широко:)))))
цитирай
2. monna - Много точно!
10.02.2009 13:09
Поздрави!
цитирай
3. zaw12929 - Хъбав съвет
12.02.2009 21:51
Хъбав съвет
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lubima
Категория: Регионални
Прочетен: 1963642
Постинги: 495
Коментари: 2437
Гласове: 18575
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031