Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.09.2009 06:17 - Как да се събудим с усмивка на лицето...
Автор: lubima Категория: Регионални   
Прочетен: 1375 Коментари: 0 Гласове:
3



image

Отделете няколко минутки само за себе си сутрин Как да се събудим с усмивка на лицето... 27 Август 2009 | Четвъртък
от goodnews.bg

На кой му се става сутрин от удобното, меко, топло легло? И особено, ако до нас лежи любимият ни човек, който предизвиква асоциация за гушкане и още по-дълго размотаване до момента на ставането;)

Какво да измислим, за да ставаме по-лесно и с по-голямо желание, а по възможност и с усмивка? Ето няколко практични съвета:

1. Да живеем в подреден и чист дом, в който ще ни е приятно да се събудим, да отворим очи и да се усмихнем на новия ден.

2. Събуждайки се, да виждаме красив елемент от интериора, носещ специално значение за нас.  Същата роля може да изиграе картина, снимка, някакъв вид декор - ваза, кутия, елемент от интериора, който да е красив за нас.

3. Да си сложим много приятна музика като аларма за събуждане на телефона, която обаче да не е много бавна, а по-жива, за да ни разсъни.

4. Да разполагаме с достатъчно време да се приготвим между ставането от леглото и напускането на дома, а не да тичаме напред-назад, забравяйки да вземем половината си вещи в бързината. Времето е въпрос на предварително изчисление. Хубаво е да имаме време за малко гушкане с любимия човек ...или с възглавницата;) при липсата на такъв, както и достатъчно време за лека закуска, която да даде един прекрасен старт на деня ни. Аз лично добавям и няколко много леки и кратки упражнения за раздвижване, които ми помагат да започна по-лесно сутринта си. Всеки предпочита различни неща - някои гледат телевизия, други влизат в интернет, аз бих чела книжка, ако имах достатъчно време...

5. Да измислим нещо хубаво, което да ни привлича да станем - например да си направим фреш и да го изпием на слънце на терасата...

6. Да сме планирали деня си предварително и да знаем какви са ангажиментите ни. Това планиране обикновено се прави за седмица или месец напред, като графикът се променя леко в крачка. То не ни позволява да се отпускаме и да изпадаме в дупки и депресии, а напротив, държи ни винаги във форма. В него обаче е силно препоръчително да сме си предвидили време за почивка и разтоварване, като спорт, прекарване на време с приятели и други приятни занимания.

Ще започне ли утрешният ти ден с усмивка? :)



Тагове:   как,


Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lubima
Категория: Регионални
Прочетен: 1973565
Постинги: 495
Коментари: 2437
Гласове: 18575
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930