Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.10.2009 23:29 - По време на криза Бургас спечели награда за „Най-добър бизнес град" 27.10.2009
Автор: lubima Категория: Регионални   
Прочетен: 2482 Коментари: 7 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image   Бургас бе обявен за „Най-добър бизнес град" от организаторите на класацията „Най-добрият град за живеене в България”.
  През 2009 година Общината реализира мощна строителна програма и се превърна в най-големия инвеститор на територията на Бургас. Така беше осигурена заетост за служителите на над 150 местни фирми. Едновременно с това конкуренцията при участието в прозрачните общински конкурси намали себестойността при изпълнението на множество инфраструктурни проекти.
  През 2009 г. Община Бургас насочи много усилия към привличането на инвеститори и осигуряването на подходящи условия за работата им. Издаден беше атрактивен икономически каталог, рекламиращ града и региона. Чрез активната си международна дейност общинска администрация влезе в контакт с много чуждестранни предприемачи.
  Тази година Бургас отбеляза ръст в туристическата дейност. С предвидлива общинска политика, особено в областта на културата, бяха привлечени много туристи. По този начин бяха повишени печалбите на местните фирми от всички сектори, обслужващи туризма.
  Община Бургас спечели и започна да изпълнява 2 проекта по ОП „Административен капацитет”. Единият повишава информираността на гражданите и бизнеса за административната дейност, обслужването и процесите при вземане на решения в Общината. Вторият проект спомага за създаване и утвърждаване на механизъм за успешни публично-частни партньорства в община Бургас и Югоизточен планов регион.
  Протегнатата ръка на общинска администрация беше поета от инвеститорите и в града бързо започнаха да се реализират успешни публично-частни партньорства. Чрез този вид взаимодействие беше изградена нова спортна зала, предстои строителството на нова многопрофилна болница с медицински център и големи спортни обекти.
  В Бургас бяха построени и се строят нови МОЛ-ове, престижни търговски марки отварят свои представителства в града.
  Със средства по друг спечелен европроект се обособяват две нови индустриални зони, към които вече проявяват интерес инвеститори от страната и чужбина.
Община Бургас и представители на бизнеса заедно построиха множество нови детски и спортни площадки в града. Това се случи благодарение на установените партньорски отношения между тях.
 В тазгодишното издание на надпреварата „Най-добрият град за живеене”, съвместна инициатива на Дарик радио и в-к „24 часа", Бургас спечели трето място в официалната и читателската класация, нареждайки се след София и Варна. Миналата година градът беше на пето място и в двете класации, а през 2007-ма на пето място в официалната и на десето място в читателската класация. Кметът Димитър Николов благодари на всички приятели на Бургас, които активно го подкрепиха в гласуването по интернет. 
  През 2009 г. Бургас направи голяма КРАЧКА НАПРЕД в развитието си със съвместните усилия на общинска администрация, местен парламент, бизнес и неправителствени организации, медии, но най-вече благодарение на мощната подкрепа на всички бургазлии!



Автор: Фактор


Тагове:   бургас,   криза,   награда,


Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. diso - Резултатите са видими. Това лято се ...
28.10.2009 23:36
Резултатите са видими. През лятото се убедих в това.
цитирай
2. lubima - diso надявам се за следващото лято ...
28.10.2009 23:41
diso надявам се за следващото лято да е още по-добър за живеене ;)....ако се постараят да направят прилични тротоари няма начин да не мръдне напред в класацията))бях решила преди да направя пост със снимчици....по какви тротоари трябва да вървят гражданите в Б-с, но все не остава време да щракам )))трябва да взема пример от теб))
цитирай
3. анонимен - Какъв бизнес - град , кви 5 лв
29.10.2009 07:52
не мога да разбера.
Заплати от 400 лв с хиляди изисквания.
Рушвети да се построи нещо .
Какво стана с идеята за Казиното.
Небостъргач щеше да се строи.
Ами помийната яма на центъра на Бургас- какво ли не щеше да става - паркинг, Мол,
Строи се - да - ама инвестират само голими търговски магазини, коити предлагат долнокачествена стока на ниски цени и правят работниците си роби за по около 300 лв заплата
цитирай
4. lubima - darling да така си е)) но честно к...
29.10.2009 09:16
darling да така си е)) но честно казано мен ме дразнят най-вече неуредиците в инфраструктурата...писна ми да вървя по тротоари направени от чакъл залят с цимент...идея нямам на кого е хрумнала тази безумна идея..но е отвратително))..за небостъргача...изобщо не ми се вярва някога да бъде осъществена тази идея))
цитирай
5. анонимен - :)
29.10.2009 14:10
във връзка с тротоарите - скоро бях в бургас и реших да повървя по центъра ... ми то няма хора . та за какво ви са тротоари ? улиците нали ги оправят за колите :)))))))))))))))))))
цитирай
6. lubima - анонимен как няма хора ;). . . има си и ...
29.10.2009 14:28
анонимен как няма хора ;)...има си и то доста...мже би не си целнал подходящ момент...едва ли по цял ден се размотават хората по улиците...а и като правят пътищата за колите..дай да тръгнем по платното а!?
цитирай
7. bicon123 - Дай ми една дума!
05.11.2009 04:37
Аз си мисля, че своето родно място е винаги прекрасно! Някой си мисли, че е чужденец, cамо си изисква много от хора, от своят народ, но малко дава.
Ако някой обича ла види много хората се размотават по улиците! Иди в Индия.
От Ханой и аз зная, че Бургас е „Най-добър бизнес град"
Надявам се, че Бургас ще направи повече КРАЧКИ НАПРЕД в развитието си. Ще буде по красив и модерен.
"Que huong la chum khe ngot-la tat ca!"
Бъди щастлива и....твърдена. Пазете своята родина!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lubima
Категория: Регионални
Прочетен: 1963572
Постинги: 495
Коментари: 2437
Гласове: 18575
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031