Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.03.2010 20:24 - ...Нещо като осмомартенски поздрав ;)
Автор: lubima Категория: Регионални   
Прочетен: 9610 Коментари: 24 Гласове:
27

Последна промяна: 08.03.2010 00:50

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Ние Жените сме като котките – понякога сме най-милите и най-нежните котенца, а друг път сме най-свирепите и най-бясните котки. И всичко това зависи от тях - Мъжете. Когато Те разберат, че зад маската ни на самоувереност и еманципираност се крие едно нежно създание, искащо само да бъде обичано, Те ще ни покорят завинаги. А когато Ние разберем, че зад свирепата им маска на воини, се крият едни лесно нараними момченца и когато осъзнаем, че играта на котка и куче не е война, а взаимно допълване, тогава ще ги покорим завинаги...



Пиша “Мъжа” с главно “М”, за да засвидетелствам уважението си към достойните екземпляри от тази порода. Останалите не заслужават нито вниманието ни, нито перото ни. 

   ***   ***   ***   ***   ***
Принцесите или защо не обичам 8 март


Принцесите, онези неземни създания, по които въздишат и мъже, и жени. Вторите от завист. Вярно, има си някои неудобства и това да си принцеса, например и през десет дюшека граховото зърно те убива или може да ти се наложи да тичаш в полунощ след бала презглава и без обувка по стълбите, но все пак спор няма, че това са бели кахъри, а предимствата са неизброими.

Да, понякога принцесите имат и злобни мащехи, но понеже по правило всичко приключва с хепиенд, винаги може да се разчита, че мащехата ще се затрие нейде вдън гори заедно със злобните си щерки, а за утеха на хоризонта ще се появи принц. И той неземен като принцесата. И на бял кон. Изобщо – самото съвършенство в „partner look“.

Та думата ми беше за предимствата. Принцесите не се гримират сутрин надве-натри, бързайки за работа и не забравят да размажат точките червило по бузите си. Принцесите изобщо не се гримират.

Тях господ ги е създал с перманентен грим. Устните са като алена роза, кожата – бяла като сняг, очите блестят като звезди, може да са сини, може и черни, според това в коя географска ширина се е родила приказката. Зелените очи обаче не са на почит, те са запазени за вещиците и за злобните им котки.

Принцеса с очила няма, с контактни лещи – също. Цветът на косите също е географски предопределен, като гарваново крило или като злато, но е безспорно, че косите са непременно дълги, препоръчително поне до коленете, и меки като коприна. Принцеса с къса коса веднага би изпаднала от рейтинга.

Пък и много дългата коса дава значително повече възможности пред развоя на сюжета – юнаците могат да се катерят по нея към високите етажи на заключените замъци. Да, със сигурност принцесите не използват шампоани против пърхот и мазна коса, нито пък имат нужда от маски и омекотители.

Усмивките им греят като слънце, макар че никога не са ходили на зъболекар, то май дори никъде не се споменава, че си мият и зъбите. Принцесите и сто години да спят, целуне ли ги дългоочакваният принц, се събуждат без торбички под очите, без гънки от възглавницата, отпечатани по бузите, дъхът им ухае на рози, а косата им не е рошава.

И роклята им е изгладена, непременно трябва да е рокля, панталоните са непознати на принцесите. Обувките им са разни миниатюрни пантофки не по-големи от размер 35. Дори и да са стъклени, не ги убиват и не им излизат мазоли.

На принцесите никога не им излизат и пъпчици с гнойно връхче на нослето, нямат нито една черна точица, не се подлагат нито на епилация, нито на почистване на кожата, нито на масаж. Т.е. могат да спестят всякакви разходи за козметик. (Интересно в какво ли инвестират спестените средства? Сигурно в плат и конци за бродиране, защото май единственото, с което се занимават, докато пеят приспивни песни на неревящото и нецапащо памперси бебе, е да бродират.)

Косите им не побеляват, значи и от фризьор и боядисване нямат нужда. Интересно какво ли става със застаряващите принцеси?

Дали си поръчват тайно кремове против бръчки и целулит от някой интернет сайт, обещаващ дискретна доставка или ходят скришом в гората, за да си го вземат от задължителната във всяка приказка магьосница? Или те не остаряват. Живеят сто години, но умират двайсетгодишни.

Никъде няма изчерпателна информация какво се случва след като принцесите се качат на белия кон на принца. Съвсем накратко, в едно-две изречения, се обяснява, че живеят още дълги години честити, все с един и същ принц разбира се, принцесите са високоморални и самоотвержени създания, и им се раждат много деца. Интересно как им се раждат тези деца като със сигурност принцесите нямат месечни цикли, нито болки в корема.

Сигурно се завъждат някъде между тичинките на цветята из дворцовата градина и се появяват директно опаковани в дантели. Омъжените принцеси не готвят, така че никога не рискуват от ръцете им да се носи дъх на чесън, когато някой реши да ги целуне по върховете на пръстчетата.

Освен това не карат коли, ами сигурно продължават да се носят по света, яхнали белия кон, така че никога не са омърляни до лактите с чернилка, защото им се е наложило да сменят пукната гума или да затегнат свещите.

Дали следят подозрително кореспонденцията на любимия принц или пък той следи тяхната? Дали душат въздуха около принца за чужд парфюм? Дали се опитват по блясъка в погледа му да изчислят броя чашки, изпити в съседното царство със съседния цар?

Дали се заплашват един друг с развод? Дали има принцеса, която да преследва с адвокат принца, за да си получи издръжката за децата?

Едва ли, не ми се вярва, нали са много честити. Освен това те са принцеси цял живот, всеки ден. А не само веднъж годишно, на 8 март например, като утеха за останалите 364 дни от годината, когато никой не им е отстъпвал място в трамвая, никой не им се е усмихвал, никой не им е давал цвете, абе дори може да се каже никой не ги е и поглеждал… освен, за да попита „Готова ли е салатката, скъпа?”


                                                   автор: Даниела Ванева


 

 

 

                                            

image





Тагове:   Осмомартенски,


Гласувай:
27



1. priqtel12 - Усмихна ме твоят нетрадиционен осмомартенски празник!
07.03.2010 22:38
Благодаря!!!
Хубав утрешен празник и на теб, изпълнен с много хубави емоции!!!
цитирай
2. lubima - priqtel12 благодаря)))И на теб ...
07.03.2010 22:42
priqtel12 благодаря)))И на теб весел празник...макар на мен да ми се струва, че трябва да е ежедневие...но щом са рекли..нека веднъж в годината носят цветя ;)
цитирай
3. tili - Много сладък постинг!!!
07.03.2010 22:47
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
цитирай
4. lubima - tili хахахах нещо ми е много войс...
07.03.2010 22:55
tili хахахах нещо ми е много войнственно тия дни)))...търсих някаква по-бойна песничка...но не се сетих)))дано до утре ми мине...че току-виж съм направила салата от букета си)
цитирай
5. tota - Благодаря!!
08.03.2010 00:14
Страхотно!! Хубав празничен ден!!
цитирай
6. lubima - tota И за теб да е празничен и весе...
08.03.2010 00:21
tota И за теб да е празничен и весел))Много усмивчици ;)
цитирай
7. divna8 - Честит 8-ми март, lubima... :):):)
08.03.2010 00:33
Весла, влюбена и щастлива да си,
тогава всичко друго ти е гарантирано...
Усмивки от мен :):):)
цитирай
8. lubima - divna8 благодаря))))и от мен много ...
08.03.2010 00:44
divna8 благодаря))))и от мен много усмивчици....и весел празник)
цитирай
9. kleopatrasv - Честит празник ! Огромно щастие и любов ти пожелавам!
08.03.2010 01:10
Да, отбележа, че влетях тук при прочитане на началните думи..да, точно като "котките" сме....
цитирай
10. lubima - kleopatrasv Честит празник и за ...
08.03.2010 01:14
kleopatrasv Честит празник и за теб...странно защо , но в навечерието на този празник обикновенно съм от свирепите и бясни котки))Бих "мъркала" целогодишно ако всичките тия букетчета, внимание и усмивчици бяха не само веднъж в годината...някак задължително ми изглежда....а аз никак не обичам задълженията)
цитирай
11. анонимен - защо изтри Азбука на жената;)
08.03.2010 07:53
готино беше;) гугъл обаче ме прати при автора,
откъдето е копнато;) това за принцесите също не
лошо:) бъди принцеса макар и само днес:)))))
цитирай
12. анонимен - Честит празник Ленче! Бъди ви...
08.03.2010 07:55
Честит празник Ленче!
Бъди винаги принцеса, не само днес !
цитирай
13. lotos16 - Усмихнат ден, любима!
08.03.2010 10:34
Днес в блога е голям купон, тук обаче се смях с глас. Поздравления за текста, ами страхотен е.
Въпреки всичко, я си отпусни душата и празнувай!!!
цитирай
14. mileidi46 - Usmixna me do u6i. . . . Xaxa xa. . ima6 ...
08.03.2010 11:02
Usmixna me do u6i....Xaxa xa..ima6 absoliutno pravo..Snimkata e ubiistvena.
I bogatite sa6to pla4at..nali se se6ta6 prinza na Daqna na kakvo miri6e6e...na Kamila!
Usmixni se i xi4 da ne ti puka za majete...dnes e na6iq den...na jenite!!
Pozdravi!
цитирай
15. lubima - анонимен защото това с принцесата ...
08.03.2010 12:49
анонимен защото това с принцесата повече отговаря на мнението ми за този празник!...а автора....съм го написала под текста ;)...и ти бъди принцеса.....и не само днес))
цитирай
16. lubima - darling Честит празник Дари)))...
08.03.2010 12:50
darling Честит празник Дари))))Желая ти от сърце да не е само 1 ден в годината...а всички останали 364 дена ;)
цитирай
17. lubima - lotos16 Мерси за поздравчето))...
08.03.2010 12:51
lotos16 Мерси за поздравчето))))Весел и на теб)
цитирай
18. lubima - mileidi46 Права си)))Ще взема да се ...
08.03.2010 12:53
mileidi46 Права си)))Ще взема да се "напразнувам" днес, а за мъжете няма и да мисля дори))))Благодаря))....сй сега ще си заформя едно лудо женско парти за довечера с приятелки...и не ми трябват букетчета и усмивчици....само днес ;)Честит и на тебе мила)
цитирай
19. panazea - Честит празник!
08.03.2010 15:49
Аз го чувствам като майка, защото децата ме поздравляват и ми е много мило!
Щастие и обич!
цитирай
20. анонимен - Честит празник Ленче!
08.03.2010 18:05
Весла, влюбена и щастлива да си!!!:)))
цитирай
21. lubima - vihra13 Честит и на теб)))Винаги ...
08.03.2010 19:30
vihra13 Честит и на теб)))Винаги обичана и уважавана)
цитирай
22. lubima - panazea Честит Празник))). . . . и аз ...
08.03.2010 19:31
panazea Честит Празник)))....и аз като майка го чувствам....винаги успяват моите хитрушки да ме развеселят))
цитирай
23. mamas - Честит празник!
08.03.2010 23:30
И за мен той е преди всичко празник на майката.
цитирай
24. kasnaprolet9999 - Хареса ми всичко, особено разказчето за принцесите.
09.03.2010 13:43
Чела съм много приказки като малка и страхотно се забавлявах.
Едно време исках да бъда красива и добра като Снежанка, която след
като среща принца става принцеса. Последното обаче никога не ме е вдъхновявало, а само живота й преди да стане принцеса. Сега би ми била
скучна тази роля, така съм си свикнала с проблемите на работещата жена
и майка, че няма как да им завидя. И накрая ще кажа, че от нас зависи какъв да бъде мъжът до нас, защото ние го раждаме, отглеждаме, възпитаваме, избираме, опитомяваме, предразполагаме, прелъстяваме, обичаме и всичко това още от първата му минута живот на тази земя.
За това, ако от нещо не сте доволни мили жени, сърдете се само на себе си!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lubima
Категория: Регионални
Прочетен: 1975469
Постинги: 495
Коментари: 2437
Гласове: 18575
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930