Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.01.2015 15:25 - Всеки ден по една старица тръгва към магазина, за да открадне хляб...
Автор: lubima Категория: Регионални   
Прочетен: 7802 Коментари: 11 Гласове:
25



  Заловиха баба „рецидивист” - изяла парче сирене и свила 100 г маслини

image     Пенсионерката отмъкнала сто грама маслини, чака я солена глоба. 

82-годишна баба от Петрич бе заловена да краде парче сирене от магазин в града. Това не е първата кражба на жената, като този път ще й бъде наложена административна глоба, и то солена.


Бабата е хващана вече четири пъти от органите на реда. Тя се е опитвала да краде още хляб и маслини, съвсем безуспешно, тъй като веднага я залавяли, а пред полицаите казала, че го прави, понеже парите от пенсията не й стигат за ток и храна.

Пенсионерката живее сама, тъй като близките и роднините й вече не са в Петрич, а са отишли на гурбет в чужбина или си изкарват насъщния в столицата. А за нея никой не се сещал. Чувствала се... излишна.

Според обясненията на възрастната жена гладът и бедността й са я принудили да стане престъпничка. Аз съм човек, на мен също ми се яде. 

Не посягам към скъпите неща, взимам си само хлебец, сиренце, а веднъж ми се приядоха и маслинки 

Зная, че е лошо нещо да крадеш, но още по-лошо е да заспиваш гладен, твърдяла тя с насълзени от срам и отчаяние очи.


Женицата има трудов стаж, но е получавала малка заплата и затова сега пенсията й е минимална. Тя се чуди с какво ще си плати глобата и избухва в плач, обещавайки, че вече няма да прави така. Само че ще го направи...

Гладен не се живее, това най-добре виждат големите магазини.

Неведнъж и не два пъти са спипвани пенсионери да посягат към една или друга храна и да я шмугват страхливо в джоба си, но там поне не викат полиция, а охраната сама мъмри гладните старци. 

Бивша служителка на известна търговска верига разказва, че пенсионерските кражби били ежедневие. Често някой напъхвал набързо в устата си малко хлебче, вафла, дори цял кренвирш. Старица пък откраднала от кутия едно-единствено парче локум, погълнала го като гларус на една хапка и започнала гузно да се оглежда. След това бързо се отдалечила в другия край на маркета, загледана в деликатесите. Там само гледала. Не докосвала нищо.

На старец пък се наложило да носят вода и да го свестяват. Задавил се в бързината да изяде банан, приклекнал зад рафта с кучешката храна,

където си мислел, че няма камери. И като става дума за кучешка храна, друга негова „колежка“ отмъкнала цяла консерва. Тя нямала домашен любимец, взела консервата за себе си...

Как стигнахме дотук? Как превърнахме родителите си в изпечени крадци рецидивисти, за да оживеят?

Въпрос, чийто отговор всички знаем, но е по-удобно да си заровим главата в пясъка и да се направим, че не съществува. Достойни старини ли? Дори достойна смърт не можем да осигурим на старите хора, които вече падат като изсъхнали есенни листа по улицата, защото нямат какво да ядат, нямат пари да се лекуват и тихо гаснат в студените си домове или направо на тротоара.

В същото време четем как сватбата на Мара Отварачката струва само 120 бона, а на трапезата ще има филе от сърна с боровинков сос...

Коко Динев завел жена си на романтична вечеря във Виена, похапнали и попийнали, а накрая платили 5000 евро. Николета Лозанова си загубила куфара с модни парцалки за 100 хиляди лева на връщане от остров Мавриций. 

Един-два процента преуспели с далавери, политически игри или с проституция мъже и жени тънат в разкош, пият и повръщат от преяждане, а други лазят край кофите за смет и събират огризки и крадат, за да оцелеят. Останалите над 80 процента карат ден за ден.



Паулина БОЯНОВА



Гласувай:
26



1. gandolfini - за жалост е така
30.01.2015 16:14
Въпрос, чийто отговор всички знаем, но е по-удобно да си заровим главата в пясъка и да се направим, че не съществува. Достойни старини ли? Дори достойна смърт не можем да осигурим на старите хора, които вече падат като изсъхнали есенни листа по улицата, защото нямат какво да ядат, нямат пари да се лекуват и тихо гаснат в студените си домове или направо на тротоара.
Няма какво да добави човек при тези думи...
цитирай
2. tutankhamon661 - !!!!!!!!!!!!!!
30.01.2015 18:02

Тъжно!

цитирай
3. crep - Не знам защо
30.01.2015 18:12
след като прочетох горното,
си спомних какво е казала Стоичковица
на нане Стоичко след като отсякъл върбата
с щъркеловите гнезда.
ТРЯБВА ДА СЕ ИЗВИНЯТ НА ЖЕНАТА, А НЕ ДА Я НАКАЗВАТ.
Бедната, тя е нечия майка.
цитирай
4. lubima - crep, да за жалост. . . . сви ми се д...
30.01.2015 21:42
crep, да за жалост....сви ми се душата...че не само тази женица е в това положение!!!....не знам защо, но четейки публикациятаза горката женица...в моето съзнание изплува Вазовото..."Елате ни вижте" и болката на Йовков..."Колко мъка има по този свят, Боже...."
цитирай
5. lubima - tutankhamon661, тъжно и страшно е. ...
30.01.2015 21:44
tutankhamon661, тъжно и страшно е ....а още по-лошото е, че никой от нас българите не е сигурен, че няма да го застигне тази съдба...милата женица!
цитирай
6. lubima - gandolfini, главите в пясъка об...
30.01.2015 21:49
gandolfini, главите в пясъка обикновено заравят точно тези, които могат да помогнат...но ние обикновените българи винаги сме склонни да подадем ръка за помощ...Защо се изхвърлят огромни количества храна от хранителните спермаркети!?!?....защо се "пренабиват" етикетите със срок на годност...а толкова е лесно да пуснат не продадената стока която е с изтичащ срок на годност на символични цени/или просто да ги раздадат на гладуващите, вместо да ги хвърлят/...милите ни родители...до къде стигнахме...
цитирай
7. dinkov - Динков
31.01.2015 03:41
Едва ли ще промениш нещо с такива постинги, но въпреки това пускай ги. Белким някой от баронфонгомньовците описани в по-горните коментари разберат елементарни истини. Че освен те да ядат и да серат има и други хора +1.
Ицко
цитирай
8. apostapostoloff - Вчера останах гладен, защото
31.01.2015 05:47
не можах да се вредя до кофите за смет. Бяха заобиколени от 70- 80 гладни българи.

А иначе само през този месец българите са внесли 4 МИЛИАРДА в банките. Ресторанти, кръчми и барове се пукат по шевовете. Улици и шосета са задръстени от коли. 92 % от българите имат сериозна недвижима собственост. Българите ядат, пият и се веселят и 5 пари не дават за такива комунистически драсканици.
цитирай
9. mimogarcia - Кометар
31.01.2015 08:31
За хляба бих приел, но маслинри? Та това си е деликатес, а и не наяжда. Плюс това нали знаеш колко възрастни държат пари под леглата за децата? Какво са виновни Гущерови, Коко Динев, Николета???
И ах ккто си взимам храна в магазин и някой пенсионер ме гледа в ръцете, ми става тъжно и му давам, но няма как да се чувствам виновен.
Акьорите от сериала "Живот без маски" Поли и Митко Миджинови са на 75 и 80, но продължават да работят.
Няма нищо лошо, че някой има повече. Той не е виновен за лошото положение на тези хора. Нали не очакваш всички да ядат само хляб?
цитирай
10. born - Това са ценностите на евроатлан...
31.01.2015 09:55
Това са ценностите на евроатлантическата ни ориентация. Както казваше Тато - да ни е честито ! В близко бъдеще не само отделни старци, а всички на кофите за боклук !
цитирай
11. nikita8888 - За жалост тази картина е ежедневие в ...
31.01.2015 10:04
За жалост тази картина е ежедневие в страната ни...Затова когато срещнем такива хора нека всеки един от нас да помогне ,а не да се поглежда на другата страна ...Много ТЪЖНО..:((
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lubima
Категория: Регионални
Прочетен: 1975054
Постинги: 495
Коментари: 2437
Гласове: 18575
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930