Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.04.2008 22:55 - По бръчките може да се разбере много за здравето
Автор: lubima Категория: Други   
Прочетен: 731 Коментари: 0 Гласове:
0



По бръчките може да се разбере много за здравето

imageРано или късно бръчките се появяват при всички хора. Те зависят не само от възрастта, но и от типа кожа. При хората с по-дебела кожа се появяват по-късно и съответно този тип кожа остава по-дълго време красива и еластична. Хората, които са предразположени към образуването на бръчки като правило са от астеничния тип.



Бръчките не винаги са наши врагове. Разположението и дълбочината на тяхната гънка “говори” и за определено заболяване на организма. Ако навреме се вгледаме в тях, можем своевременно да се обърнем за съвет към лекар и да открием съответната болест в ранен стадий.

Горната част на лицето (челото и очите) подсказват за нашето психоемоционално състояние. Паралелните вълнообразни бръчки по челото са знак за претоварване, стрес и постоянно прекомерно напрежение.

Съществуват и т.нар. наследствени бръчки. Ако сте наследили например носа на баща си, с възрастта е много вероятно да наследите и неговите бръчки или втора брадичка.

Има бръчки, които свидетелстват за проблеми в различните вътрешни органи на тялото:

• Бръчки между веждите
Вертикалната бръчка по средата между очите говори за проблеми със стомаха. Вертикалната бръчка между веждите отдясно – за дисфункция в черния дроб и жлъчката, а отляво – за проблеми в далака. Напречната бръчка – за проблеми в шийно-тилната зона (остеохондроза).

• Гънките в областта между носа и устата
Дълбоките симетрични от двете страни бръчки подсказват за дисфункция в стомашно-чревния тракт. Ако гънките се очертават много релефно - за стомашно-чревни разстройства. Ако браздата отдясно е по-дълбока, трябва да обърнете внимание на работата на вашия черен дроб и жлъчката.

• Вертикални слаби бръчки над горната устна
Като правило те се срещат само при жените. Тези гънки говорят за вероятни гинекологични проблеми. Вертикалните бръчки, спускащи се от краищата на устата надолу, свидетелстват за гастрит с понижена секреторна функция и предразположеност към заболявания на задстомашната жлеза.

• Бръчки по скулите и брадичката
Те свидетелстват за намалена функция (хипофункция) на стомаха и задстомашната жлеза. Напречната бръчка на нивото на брадичката може да е знак за застойни явления в черния дроб или малкия таз.

Добре е да се отчита, че тези “знаци”, които бръчките ни даватq все пак са само вероятни. Те не са достатъчно основание да смятате, че със сигурност страдате от някое от изброените заболявания и състояния, но подсказват за увеличен риск.
Преди да си поставите сами диагноза, потърсете консултация със специалист. Колкото по-рано се открие един здравословен проблем, толкова по-лесно и вероятно е той да бъде преодолян успешно.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lubima
Категория: Регионални
Прочетен: 1978842
Постинги: 495
Коментари: 2437
Гласове: 18575
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930